Henda ríssalatin er ein gamal travari frá lestrartíðini, tá tun var modernað og fíggjarætlanin til SU. Nú eru hvít rís yt og brún rís in. Ella kanska eru tey eisini á veg út, tí nýggja norðurlendska matbylgjan sigur at vit skulu eta perlubygg og perluspelt. Eg loyvi mær at vera sein í upptrekkinum og nútíðargeri salatina við brúnum rísum og frystari dild.
3 dl brún rís (Naturris)
6 dl vatn
1 dós av tun í vatni
1 piparfrukt
1 miðal reyðleykur ella vanligur leykur
2½ dl fínar ertrar frystar
2 spsk av frystari dild
1 fed hvítleyk
1 stong blaðsellarí
3 spsk olivenolja
5 spsk sitrónsaft
1 tsk dijon sinnop
1 spsk honning
salt og pipar
Kóka rísini við salti í 35 minuttir og lat tey síðan standa í 5 - 10 minuttir undir loki. Rís halda serliga væl uppá hitan, tað skal smákóka, so skrúva heilt niður fyri plátuni. Sker piparfruktina og leyk í smáar bitar. Blaðsellarí skal flisast á uttarisíðuni, har tað hevur nógvar trevjar. Karva tað smátt. Pressa hvítleykin. Koyr ertrar og dild beinleiðis í rísi, so rísi kólnar og ertrarnar tiðna. Mjølva tunið smátt millum fingrarnar. Blanda alt saman tá rísi er lunkað. Rør dressingina saman og stoyt í beinanvegin.
Salatin hevur gott av at standa eina løtu og trekkja áðrenn hon verður serverað. Rugbreyð ella okkurt groft breyð riggar væl afturvið.
Vælgagnist
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Hevur tú eina viðmekring ella einhvønn spurning?