Henda suppan er gjørd eftir áheitan frá einum fátækum lesandi, sum er langt av landi skotin. Uppskriftin kann koma undir kategoriina skjótt, sera bíligt og nokkso sunt (feittprocentið er nokk í hægra lagið, til at suppan er heilt sunn. Men who cares! Hon smakkar væl og rugbreyðsbitarnir geva góða fyllu, so tú nýtist ikki kjøt.
1 blomkál
2 miðal leykir
olivenolja at steikja í
2 eplir
1½ høsnaboullion (evt. av 4 terningum)
½ tsk timian
1 tsk sukur
1 pk matgerðaróma frá MBM
pipar (úr eini piparkvørn!)
4 - 6 rugbreyðsflísar, ella onkur rest av øðrum breyði (tað kann saktans vera nokkso turt)
2 spsk olivenolja
ein lítlan klump av smør, uml. 1 spsk
Karva leykinarnar og epli og sker blomkál í størri bitar. Steik leykin til hann er glarur. Koyr alt uttan róma í grýtuna og lat tað kóka í 15 minuttir.
Sker skorpuna av breyðnum og sker í bitar. Steik bitarnar í smør og olju á eini pannu við miðal hita, til teir eru sprødir.
Blenda suppuna. Eg brúki ein stavblendara, men tú kannst eisini taka grønmeti burturúr og geva tí ein túr í hvirluni saman við eitt sindur av soðnum. Kóka upp saman við rómanum og smakka til við pipar og salt.
Koyr rugbreyðsbitarnar omaná suppuna í tallerkinum.
Vælgaganisgt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Hevur tú eina viðmekring ella einhvønn spurning?