Men dagarnir við góðum hugflogi koma av og á og her er eitt sunt-bíligt-skjótt úrslit, sum var væl móttikið av ungum sum eldri.
700 -800 gram hakkað oksakjøt
2 miðal leykir
2 fed hvítleyk (evt.)
2 lítil egg
3 spsk hveitimjøl
2 dl. mjólk
1½ tsk salt
½ tsk timian
½ tsk salvie
pipar
Brúka tað grønmeti tú eigur inni saman við 2 fedum av hvítleyki. Eg brúkti
1 purra
2 piparfruktir
3 stórar gularøtir
ein rest av soppum, uml. 150 gram.
Man kann eisini brúka leyk, brokkoli, blomkál, squash, kál, blaðsellarí, røtir og annað sum tú hevur hug til.
Koyr alt til farsbreyði í eina hvirlu og lat hana koyra til farsið er koyrt væl saman. Stoyt í eitt eldfast fat ella eina lítla steikisúgv og forma til eitt breyð. Sker grønmeti í líka stórar bitar, karva hvítleykin smátt og steik eina lítla løtu í 2 spsk olivenolju. Salta og legg tað rundan um farsbreyðið. Dekka fatið til við staniol ella einum loki. Baka í 185 gradir hitaluft í 30 minuttir. Hav eplir afturvið.
Vælgagnist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Hevur tú eina viðmekring ella einhvønn spurning?