29. november 2011

Ljósir grovbollar




Góðir sunnir gerandisbollar. Teir eru eitt sindur tungir, men har eru nokk av kostfibrum í. Hetta er ein rímuliga stór portión, nokk til at frysta. Vit plaga at taka upp so hvørt til morgunmat og koyra teir á combi - lágt í mikroovninum, uml. 2 minuttir á hvørjari síðu. So eru teir sum nýbakaðir. Køksvektin hjá mær gekk fyri, tí eru nøgdirnar í dl og  litrum.






5 dl Hvid Hvede
2,5 dl. havraklid
1,75 litur hveitimjøl
8 dl lunka vatn
2 dl súrgað mjólk    praktfult MBM produkt
25 gr ger
1½ spsk groft salt
2 spsk honning     altíð - altíð honning í breyð 
Græskar- ella sólsikkukjarnir til at koyra omaná

Upploys gerina í vatninum, rør súrgaðmjólk, salt og honning í. Síðan mjølið, men halt aftur við hveitimjølinum, tú skal brúka ein part til at knoða við. Og so er at, knoða, knoða, knoða og aftur knoða, til deiggi er samanhangandi og elastiskt.

Lat tað ganga leingi, uml. 2 tímar. Rulla til bollar. Dyppa toppin í vatn og síðani í kjarnir. Set at ganga í uml. 1 tíma. Baka 20- 25 min 180 gradir hitaluft.

Vælgagnist

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hevur tú eina viðmekring ella einhvønn spurning?