29. november 2011

Grindacurry


Nú eru nógv sum eiga grind. Tankin um ferska nýkókaða grind hevur avmarkaða ávirkan á matarlystin hjá mær, jú eina ferð um árið, men so er gott at har eru aðrir møguleikar. Turkað grind er virkuliga lekkur og kryddað í grýtu eisini ordiliga gott. Man fær hitan í hesum storminum.







Brúka passaligt av grind. Eg fekk ikki viga hana, men tað man hava verið nøkurlunda 1 kg. Sker grindina í bitar og legg hana í saltvatn í ein tíma. Ella tak hana beint úr frystaranum, tak hann úr posanum og legg hana í eitt fat við vatni og einum neva av salti. Tú kannst leggja hana í saltvatn um kvøldið og seta hana at turrmarinera um morgunin. Skola grindina og turka hana væl.

1 spsk paprika
1 spsk karry
1 laurberblað
1 tsk allanda
1 tsk kanel
pipar

Blanda grind og kryddaríðir væl. Dekka til og set í køliskápið í uml. 1-2 tímar ella meðan tú ert til arbeiðis.

4 leykir
2 spsk súreplaedik ella annan ljósan edik.
1/4 - ½ hvíttkál í strimlum
4-6 gularøtir

Steik grindina í rapsolju saman við leykinum, stoyt passaligt av vatni í saman við edikinum og kóka í ein tíma. Koyr grønmeti í og kóka víðari í ½ tíma.  Kryddaríðini javna nokkso væl sósina. Smakka til, evt. við einari tsk av sukri og annars salti um tað er neyðugt. Hav epli afturvið.

Vælgagnist

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hevur tú eina viðmekring ella einhvønn spurning?