13. januar 2012

Sandavágsmakrónir



Kakurnar í Sandavági eru ikki at kimsa at. Har eru dekan-fari nógvar góðar uppskriftir í umferð. Sønderjysk kagebord - go home!

Hesar eru virkuliga góðar og eru altíð fyrst uppi.

5 eggjahvítar
300 gr. flormelis
200 gr. kokos
500 g. marcipan
200 g. myrk chokolada (COOP, sum fæst í Keypsamtøkuni, hevur nakrar myrkar 72% kakao. Tær eru bíligar og sera góðar. Lættar at smelta.)

Píska hvítarnar stívar. Píska flormelis í í smáum. Rív marcipan groft og vend marcipan og kokos í. Eg brúkti ein sproytiposa við stórari rundari tyllu at seta tær á plátuna. Spoytiposanir frá Tubbeware eru virkuliga góðir og lættir at hava við at gera, tí teir eru stórir og man skrúvar tylluna á uttan í frá. Tú kannst sjálvsagt eisini seta tær á bakiplátu við teskeið. Bakimáttir, sum kunnu brúkast umaftur, er nógv best í hesum samanhanginum. Marengs hevur ein tendens til at klistra fast í vanligt bakipappír, men ikki í bakimáttirnar.

Baka í 15 minuttir við 140 gradir hitaluft.

Lat tær kólna á plátuni.

Dyppa smákakurnar í smeltaðari chokoladu tá tær eru kaldar. Eg plagi at smelta chokoladu í mikroovni. Brót hana í smá petti og tendra til maximum styrki í 30 sekund í senn í fyrstuni og síðan í 15 sekund í senn. Rør væl ímillum. Tá chokoladan er hálvsmeltað, skalt tú røra væl og vita um ikki restin smeltar, meðan tú rørir. Ansa eftir, at chokoladan ikki verður ov heit, tí so spillist hon.

Vælgagnist

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hevur tú eina viðmekring ella einhvønn spurning?