28. januar 2012

Kardemummukaka

Soleiðis er ein rættur drekkamuður, ein dampandi heitur koppur av te og nýbakað kardemummukaka afturvið. Lukturin av kardemummu og nýbakaðari kaku, ein leygardag seinnapart, er rein nostalgi. Tryggleikin og hugnin saman við góðum fólki, meðan vit tosa um alt og einki.

Kært barn har mange navne og ymiskar uppskriftir. Rosinkaka, kardemummukaka - heima hjá okkum æt hon jólakaka. Eg havi roynt meg fram við ymiskum samansetingum og hetta er tann besta fyri meg. Hon er mjúk, søt og  heldur væl formin. Her er til 2 formar, tí ein kaka er altíð ov lítið.

250 gr. smør ella margarin
375 gr. sukur
500 gr. hveitimjøl
3 stór egg ella 4 smá
4 tsk bakipulvur
3 tsk malin kardemumma
1½ dl. mjólk
150 gr. rosinir

Rør smør ella margarin væl við sukrinum. rør eggini í, eitt í senn. Blanda mjøl, bakipulvur,kardemummu og rosinir saman og rør í deiggið saman við mjólkini.  Stoyt í 2 kakuformar, smurdar ella klæddar við bakipappíri. Kakurnar skulu bakast við 160 gradum hitaluft í 55 minuttir.

Vælgagnist


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hevur tú eina viðmekring ella einhvønn spurning?