17. januar 2012

Ríssalat við tun




Henda ríssalatin er ein gamal travari frá lestrartíðini, tá tun var modernað og fíggjarætlanin til SU. Nú eru hvít rís yt og brún rís in. Ella kanska eru tey eisini á veg út, tí nýggja norðurlendska matbylgjan sigur at vit skulu eta perlubygg og perluspelt. Eg loyvi mær at vera sein í upptrekkinum og nútíðargeri salatina við brúnum rísum og frystari dild.





3 dl brún rís (Naturris)
6 dl vatn
1 dós av tun í vatni
1 piparfrukt
1 miðal reyðleykur ella vanligur leykur
2½ dl fínar ertrar frystar
2 spsk av frystari dild
1 fed hvítleyk
1 stong blaðsellarí

3 spsk olivenolja
5 spsk sitrónsaft
1 tsk dijon sinnop
1 spsk honning
salt og pipar

Kóka rísini við salti í 35 minuttir og lat tey síðan standa í 5 - 10 minuttir undir loki. Rís halda serliga væl uppá hitan, tað skal smákóka, so skrúva heilt niður fyri plátuni. Sker piparfruktina og leyk í smáar bitar. Blaðsellarí skal flisast á uttarisíðuni, har tað hevur nógvar trevjar. Karva tað smátt. Pressa hvítleykin. Koyr ertrar og dild beinleiðis í rísi, so rísi kólnar og ertrarnar tiðna. Mjølva tunið smátt millum fingrarnar. Blanda alt saman tá rísi er lunkað. Rør dressingina saman og stoyt í beinanvegin.

Salatin hevur gott av at standa eina løtu og trekkja áðrenn hon verður serverað. Rugbreyð ella okkurt groft breyð riggar væl afturvið.

Vælgagnist

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hevur tú eina viðmekring ella einhvønn spurning?